Omgeving

De Donkershoeve ligt op ongeveer een kwartiertje wandelen van het centrum van Sint-Oedenrode.

U vindt hier terrasjes, restaurants, winkeltjes en supermarkten. Er zijn diverse wandel- en fietsroutes in de omgeving. Deze zijn verkrijgbaar bij de receptie en de plaatselijke VVV. Enkele jaren geleden werd St-Oedenrode uitverkozen tot groenste gemeente van Europa. Op het achterste gedeelte van het terrein van De Donkershoeve heeft het lokale Sint-Joris Gilde zijn thuisbasis. Bij mooi weer kun je op woensdagavond kijken hoe ze met kruisbogen op een hoge paal schieten.

Uitstapjes in Sint-Oedenrode

Erg populair is de huifkartocht. De huifkarren van Frans Bekkers zijn geschikt gemaakt voor rolstoelen. U maakt een prachtige tocht door Sint-Oedenrode, en wat is er leuker om tijdens de tocht op een rustig plekje te picknicken. Voor informatie, reserveringen en suggesties:

Frans Bekkers 0413-474337

Tien minuten wandelen en je bent in het Park De Kienehoef. Een schitterend wandelpark met speeltuin, zandbak en zonneweide. Midden in het park is een kinderboerderij. Hier krijg je als je wilt een kist met allerlei leuke opdrachten die met de beesten te maken hebben. Ze hebben kisten voor de verschillende (leeftijd) niveaus. Als de boerderij gesloten is kun je contact opnemen met Dhr. Jan Swinkels. Indien mogelijk gaat de boerderij voor de gasten van De Donkershoeve toch open. Kinderboerderij Kienehoef Tel. 0413-47 63 70.

Bezoek op afspraak: 0413 47 89 12 (Jan Swinkels)

U kunt verschillende (agrarische) bedrijven bezoeken zoals een klompenmakerij, wijngaard, rundveebedrijf, brood bakken op de boerderij, enz. Voor meer informatie: www.kommaarachterom.nl

Handboogschieten onder enthousiaste begeleiding maakt het ook voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking mogelijk deze leuke sport eens uit te proberen. Voor informatie en reservering: Handboogvereniging Concordia Telefoon: 0413 47 42 63

ROFRA kano tochten

Vanuit Sint-Oedenrode worden er door dit bedrijf kano tochten en verschillende andere sportieve evenementen georganiseerd. www.rofra.nl.

Een kwartiertje lopen en u bent bij het overdekte zwembad De Neul. Dit zwembad is enkele jaren geleden aangepast voor mensen met een beperking. Voor informatie en prijzen: www.deneul.nl

Op dezelfde Ollandseweg ligt op 300 meter de sportschool en fitnesscentrum van Theo van de Oever. Hier kan onder deskundige leiding worden gewerkt aan de conditie. Ook zijn er squashbanen.

Er zijn een aantal leuke musea in Sint-Oedenrode. Zie hiervoor www.sint-oedenrodemuseum.nl

Jukeboxenmuseum Christ Boelens

Hulst 10

5492 SB Sint-Oedenrode

0413-476666 (alleen op afspraak)

 

De onderstaande selecties zijn een greep uit populaire uitstapjes die u vanuit De Donkershoeve gemakkelijk kunt maken. Informatie en adressen vindt u op de websites. Achter het adres en omschrijving staat de reistijd per auto. Bij de receptie van De Donkershoeve vindt u foldermateriaal en denken we graag met u mee over een passend uitstapje.

We wensen u een fijn verblijf toe in het mooie Brabant. Als u nog vragen hebt kunt u altijd contact met ons opnemen via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of telefoon: 0413 47 30 34

www.rederijwolthuis.nl

rondvaarten in 's-Hertogenbosch

ca 30 min

www.bestzoo.nl

kleine dierentuin met pannenkoekenhuis

ca 20 min

www.historisch-openluchtmuseum-eindhoven.nl

erg leuk museum voor jong en oud

ca 30 min

www.dippiedoe.nl

indoor-mega-ballenbak enz.

ca 25 min

www.aquabest.nl

grote recreatieplas

ca 25 min

www.waterski-cable.nl

waterskiën aan een kabel

ca 25 min

www.toonvertier.nl

familiefietsen/speurtochten etc.

ca 20 min

www.speelparadijseindhoven.nl

indoor-speelplein

ca 20 min

www.splinter-net.nl

speelpark

ca 20 min

www.sportiom.nl

rolstoelvriendelijk zwemparadijs

ca 30 min

www.toverland.nl

attractiepark

ca 50 min

www.slotloevestein.nl

hier zat Hugo de Groot gevangen

ca 60 min

www.nmkampvught.nl

museum over kamp Vught 1940-'45

ca 30 min

www.boerenbondsmuseum.nl

Brabantse boerderij uit 1900

ca 35 min

www.tongelreep.nl

zwemparadijs

ca 25 min

www.wingsofliberation.nl

oorlogsmuseum van en door veteranen

ca 15 min

www.beeksebergen.nl

safaripark/speelland

ca 40 min

www.plopsaland.be

indoor-attractiepark van kabouter plop

ca 90 min

www.efteling.nl

attractiepark

ca 40 min

www.dierenrijkeuropa.nl

dierentuin met alleen Europese dieren

ca 35 min

www.antwerpen.be/MIDA/

prachtige stad. Het bezoeken waard.

ca 70 min

www.bobbejaanland.be

attractiepark

ca 60 min